Pamfletul de serviciu                                                                                 Pe Mureș și pe Tîrnave                                                                                                              Pag. 11  

VÎND O CASĂ MARE ÎN JIDVEI

Casă de caliate, pivniță, parter, etaj, 300 mp. locuibili, vie pe curte, grădină de 2500 mp.
Foarte solidă, gaz, curent, poziție centrală la strada principală, foarte aproape toate necesitățile - magazine, bar, pizzerie, doctor.
Casa este foarte bine întreținută, salubră, anexe în curte.
Acoperiș clasic, solid, fără deteriorări.
Poate fi a unui proprietar care dorește poziție și confort, dar este foarte indicată și ca sediu pentru firme,  ONG-uri, amenajare de pensiune sau hotel privat, etc.
Contactați-ne la tel:
 0751 503 680 și/sau mail: adrianartadn@gmail.com
Perilor 38-3 fin Perilor 38-2 fin
PE CORD DESCHIS 1OPERAȚII DUREROASE 2CU CREIERUL ÎN BUZUNAR 3 O pagină pentru... EI ! 5PAMFLETUL... PAMFLETULUI 6ÎNJURĂTURI DECENTE 7PAGINA neliniștită 8EMINAMENTE AGRICOLĂ 9PĂMÎNTUL... DEOCAMDATĂ 10PE MUREȘ ȘI PE TÎRNAVE 11DE LA ȘONA... pag. 11.1...PRIN SÂNCEL... pag. 11.2...LA VALEA LUNGĂ 11.3DIN CETATEA DE BALTĂ 13BLAJUL REDIVIVUS 14BLAJUL DRUMURI NOI 15 MOFTURI... CULTURALE 16 AVENTURI... COMUNISTE 17
NU EXISTĂ CHELTUIELI MARI ÎN AGRICULTURĂ !!!
           Citind afirmația de mai sus, probabil că o mulțime de experți, finanțiști, contabili ori cine-știe ce alți economiști ,,cu mușchi”, vor dori să se repeadă la beregata noastră, și să ne explice ei foarte doct cît de ignoranți și de proști sîntem...!
          Cu toată modestia care fiți siguri că ne caracterizează, le vom demonstra aici, fără putință de contestare, că toată povestea stă fix pe dos, datorită obtuzității lor și a suficienței cu care domnesc autocratic în propriile fotolii !!! 
                        Această revistă are desigur o mulțime de obiective dar, dincolo de accentul dur de pamflet cînd este cazul, avem două scopuri esențiale: domeniul existențial de cea mai înaltă importanță pe planeta asta nefericită, domeniu numit AGRONOMIE,  cu cele două ramuri de bază, FITOTEHNIA și ZOOTEHNIA, acesta ar fi primul și, evoluția acestui fenomen într-un areal extins definit de natură, și nu de capriciile a tot felul de politicieni și politruci, care ocazional împart administrativ teritoriile după cum le trăznesc lor creierii și le dictează INTERESELE!!!!
           Acestea fiind zise, avînd în vedere că arealul Mureșului și Tîrnavelor definește întreaga existență biologică a zonei în mod specific și ne definește în mare măsură și pe noi, deci ne interesează, ne vom ocupa în principal de această zonă, fără a ne scăpa însă în măsura posibilului și restul informațiilor de interes public de pe tot cuprinsul DACIEI !!!!  Nu am scris întîmplător Dacia...                                                                                                                 REDACȚIA
GLUME... NEDORITEMI-AȚI DISTRUS CASA, ACUM SĂ MĂ SERVIȚI LA MASĂ NEMERNICILOR !
sef urs fin mn7 fin mn7 fin mn7 fin
COMERȚUL DE CALITATE E VALABIL ȘI LA SATE...
        ... cu atît mai mult cu cît, nevoile locuitorilor de la sate, adică ale țăranilor în principal, sînt de o formă profund deosebită de cele ale orășenilor !  De ce?
        Foarte simplu... În primul rînd, pe tot parcursul anului, indiferent de sezon, există unul sau de obicei mai multe motive pentru care permanent este sezon de lucru. Pentru agronomie -- inclusiv zootehnie -- asta înseamnă că timpul liber nu există nici măcar la pensie !!
        Așa că, țăranii nostri nu prea au de obicei timpul necesar să bîntuie zilnic prin orașele din apropiere! De aceea, atunci cînd îi împinge nevoia, dau repede o fugă la cel mai apropiat magazin care le poate satisface măcar nevoile urgente, nevoi care sînt aceleași ca și ale orășenilor, de nu mai mari... 

        Dacă vii de către Blaj pe Drumul Vinului -- că peste dealuri nu cred că te-mpinge inima -- cînd intri în Jidvei, e simplu de tot, faci prima la dreapta și mai mergi așa, vreo două-trei sute de metri; dacă vii dinspre Târnăveni, e la fel de simplu, treci podul și faci imediat la stînga, pe aceeași distanță...
        Ajuns la magazinul ROXANA MARKET, care activează acum sub brandul LA DOI PAȘI, întri într-o unitate comercială modernă, cu nimic mai prejos decît suratele ei de la oraș! 
         Prin administrarea inspirată a proprietarului 
VASILE OPRICEAN, poți găsi aici, la prețuri accesi-
bile, cam tot ce ți-ai dori pentru nevoile cotidiene !!          Și asta nu este tot... Mai de curînd, un alt sat al comunei Jidvei, este vorba despre Veseuș, care prin voința Administrației  s-a ridicat către un standard de civilizație 
apropiat de normalul zilei, beneficiază de un Market ase-
mănător, tot prin străduința și ambiția administratorului 
OPRICEAN ! Fapt care ușurează mult traiul zilnic al 
veseușenilor, ocupați și ei pînă peste cap cu activitățile 
locului, ce nu suferă amînare...

           Vom aduce curînd în pagină și alte noutăți, care
au  în  vedere îmbunătățirea  traiului  oamenilor  de  pe 
cuprinsul comunei, corelat desigur cu întreg ansamblul
zonei Târnavelor.
                                                              Redacția

2 pasi 2 pasi 2 fin 2 pasi fin
                                                
                                                Natura este TOTUL !! 
          Aici viitorul a început ieri:

                 A P I D A V A
           Apidava poate fi considerată azi, cetatea mierii, locul unde producem de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variată a Podişului Transilva-niei dar și a altor zone melifere din Romania, şi cu o calitate garantată.
           Dar aceasta nu este totul. Producem miere de salcâm, polifloră, de pădure, zmeură, polen crud, propolis, toate  din flora sălbatică a zonei. Nu facem pastoral la culturi agricole tratate sau modificate genetic. Mierea noastră provine doar din flora sălbatică a zonei, astfel având efecte bene-fice vizibile asupra sănătății.
             Oferim și produse apicole direct din stup, crude, netratate termic, 100% naturale, extrem de apreciate atît intern, cît și pe cele mai mari piețe ale altor țări!
           În laboratoarele noastre am dezvoltat în timp o gamă largă și foarte diversă de produse direct derivate din mierea de bază. Astfel, APIDAVA COSMETIC LINE - "este cea mai nouă gamă de produse de la APIDAVA. Produsele din această gamă sunt produse cosmetice, toate pe bază de ingrediente apicole pure. Gama de produse cosmetice Apidava a fost creată în colaborare cu un inginer chimist pasionat de domeniul cosmetic de peste 20 ani, d-na Anișoara Dușa cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. 
           Împreună am creat rețete potrivite, cu adevărat eficiente, care să ne permită încorporarea ingredientelor apicole în stare pură, în faza finală de producție, astfel încât să păstrăm intacte toate proprietățile acestor ingrediente.
       


        N.R.  Această prezentare succintă nu vă poate informa detaliat despre gama foarte largă a produselor noastre și ale beneficiilor de excepție oferite. De aceea, cel mai bine este să intrați acum pe portalul firmei, https://www.honey-land.net unde veți descoperi întregul univers al mierii și beneficiilor ei!!  
                                                                                                        Redacția
logo api ffiinn mn13 flut. fin mn7 fin DSC_4987-220x220miere fagure DSC_4989-2-220x220 menta SBP-Apidava-0006-220x220 salcîm huned. fin kit-imunitate-copil_8208678 caramele-cu-propolis-250g-apidava_8208390 nectar-proaspat-de-catina-cu-miere_8208653 mn7 fin DSC05404 lucr 2 DSC05421 cules polen
CEI MAI HARNICI MUNCITORI CUNOSCUȚI
        Ne facem un punct de onoare din a aduce în prim-plan una dintre cele mai spectaculoase întreprinderi apărută în această generație de întreprinzători adevărați care, fără cea mai mică exagerare, a pornit în condiții mult mai modeste decît cunoscutul garaj al lui Billy Gates, dar acum este un reper solid pe toate meridianele...!
         Ați înțeles desigur, vorbim despre
A  P  I  D  A  V  A 
         Ni se pare normal să ne facem un punct de mîndrie îndreptățită din acest fapt, cu atît mai mult cu cît, originea APICULTURII pe meleagurile noastre se pierde în negura istoriei strămoșilor noștri daci, la peste două mii de ani în urmă...!            Redacția
Arrows fin mn7 fin mn7 fin Forme fin Forme fin