FRAIERUL CIVILIZAT
       Dacă ne uităm puțin în spate, către părinții sau bunicii noștri, și ne luăm un pic de răgaz ca să rememorăm  mai bine felul în care au trăit ei, cum s-au străduit să-și asigure lor și nouă existența, cum își imaginau viitorul, s-ar putea să avem un ușor sentiment de ...  


     Pamfletul de serviciu                                                                              Pagina  neliniștită                                                                                                          Pag. 8 
PE CORD DESCHIS 1OPERAȚII DUREROASE 2CU CREIERUL ÎN BUZUNAR 3 O pagină pentru... EI ! 5PAMFLETUL... PAMFLETULUI 6ÎNJURĂTURI DECENTE 7PAGINA neliniștită 8EMINAMENTE AGRICOLĂ 9PĂMÎNTUL... DEOCAMDATĂ 10PE MUREȘ ȘI PE TÎRNAVE 11DE LA ȘONA... pag. 11.1...PRIN SÂNCEL... pag. 11.2...LA VALEA LUNGĂ 11.3DIN CETATEA DE BALTĂ 13BLAJUL REDIVIVUS 14BLAJUL DRUMURI NOI 15 MOFTURI... CULTURALE 16 AVENTURI... COMUNISTE 17
           Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi, afirmă Aurel Romilă. Doctorul spune că oamenii sunt profund nefericiţi și aproape o treime suferă de depresie într-o formă sau alta. Oamenii și-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate. Iar asta se întâmplă pentru că toate funcțiile cheie din țară au fost ocupate de psihopați.               Din această cauză nu avem sănătate mintală în țară. Populația țării a devenit dezichilibrată psihic. Numărul persoanelor afec­tate de tulburări psihice este în creştere în lume, iar România se află pe locul trei. De ce se întâmplă acest lucru? 
 Când personalitatea unui om este inhibată și opresată 
acesta nu se poate dezvolta și apar bolile psihice.    

             Crucea oamenilor normali este că sunt foarte puțini!*  Azi, în contextul crizei generate de pandemia coronavirus, sunt foarte actuale cuvinte dr. Aurel Romilă. “Dacă socoţi societatea ca o fracţie, atunci o să observi la mijloc un strat subţire, care e al oamenilor normali. Crucea normalilor e că sunt foarte puţini, au devenit o minoritate fragilă, din care se tot desprind în sus şi în jos. Cei de sub acest strat, de dedesubt, sunt depresivii. Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi).

........................   Normalitatea e o stare de echilibru şi armo­nie în­tre cunoaştere, afectivitate, inteligenţă şi voinţă. Când una din acestea e excesiv dezvoltată sau sub­dez­­voltată, armonia se pierde şi apare boala sau su­ferinţa. 90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi, o societate care şi-a pierdut valo­rile de bine, frumos, adevăr şi dreptate.
            * În CONDAMNAȚI LA LIBERTATE încerc să explic -- în cheie de pamflet, desigur -- cum Normalitatea va ajunge obiect de muzeu și de batjocură, dacă tembelismul uman global va continua la fel de prolific!            

                                         Interviul integral al prof. dr. Aurel Romilă,
                                               http://arhiva.formula-as.ro/…/prof-dr-psihiatru-aurel-romil…   

                                RESPECT D.LE PROFESOR,
                                                                                                                                                  Redacția
Aurel Romilă psihiatru fin
MASCĂ, BASCĂ,   CASCĂ...
România este condusă de psihopați
           Psihopaţii au ocupat toate posturile-cheie în România, susține dr. psihiatru Aurel Romilă.

          Prof. dr. psihiatru Aurel Romilă este o somnitate a României, cercetările lui au făcut istorie și sunt de referință printre cunoscătoriDoctorul afirmă că populaţia țării noastre se împarte, în opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depresivi). Suntem un popor oprimat și depresiv, condus de psihopați.    
           
MITOCANII

           Să începem cu începutul...

Trăim sau doar existăm?...
         După cum bine ştiţi, au devenit la mare modă acele site-uri de pe internet unde,  o mulţime de sfătuitori, care de care mai      expert și mai  ,,atotştiutor’’, vă explică, vă îndrumă, vă lămuresc, sau mai concret vă condiționează cum să vă meargă atît de bine, mișto și excelent, încît ... 

Defin prostiei Gripa pentru proști
M O R G A N   F R E E M A N
       În acest moment, poate sînteți deja convinși că noi am adoptat poziția lui ,,Gică contra” vizavi de toată problematica deloc simplă pe care ne-a creat-o tuturor, fără excepție, nenorocitul de coronavirus, devenit bau-baul nr. 1 pe toată planeta...
       Vă asigurăm că nu este deloc așa însă, neavînd printre noi nici un specialist de marcă și ,,cu mușchi” în domeniu, sîntem preocupați mai degrabă de ceea ce marii maeștri ai conflictelor -- oricare ar fi ele -- numesc ,,daune colaterale” adică, în orice încăierare mai zdravănă, întotdeauna mai suferă și un număr de nevinovați, neimplicați...! De această dată, avem convingerea că nu ar fi obligatoriu să înregistrăm vreun fel de victime colaterale, dacă... Dar mai bine să ascultăm încă o părere autorizată:

        Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea ne spune fără menajamente: 
Izolarea ne-a tâmpit!!! 
        Arma împotriva covid-ului este o imunitate bună, ce se bazează pe gândirea pozitivă.
Izolarea are efecte neurologice serioase, atrage atenția profesorul neurochirurg Vlad Ciurea. În special persoanele vârstnice trebuie să iasă afară să socializeze, pentru stimularea creierului și a imunității. În această perioadă, au apărut situații frecvente în care mai multe persoane suferă de tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau lipsa coordonării. Toate sunt efecte ale unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți, consideră neurochirurgul.
        „Am observat ceva, încă nu sunt raportate, 
la pacienții mei care au fenomene ușoare, că evo-
luează. Mi-e foarte jenă să-i arunc în față unei 
doamne, domn: «dumneata ai Alzheimer». Toți vin 
în ultimul timp, de la o anumită vârstă, cu tulburări 
de memorie, dezorientare, probleme de echilibru 
sau nu mai au coerența gestului, scapă paharul. 
De ce? «Mama e stresată, bunica nu se mai coor-
donează». Altceva este.
          Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac 
corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva 
bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV 
sau discutând aceleași lucruri în familie nu am 
făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. 
           Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socia-lizăm între noi!” a declarat reputatul profesor neurochirurg Vlad Ciurea, la Digi24.
         
         Izolarea are efecte neurologice serioase, iar persoanele vârstnice sunt cele mai expuse de izolare, și trebuie să iasă afară în parc, atrage atenția neurochirurgul.
         „Este nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou și în această situație nouă în care ne aflăm trebuie să ne adaptăm. Persoanele în vârstă, nu-i lăsați în casă. Scoateți-i măcar pe o bancă, în parc, să socializeze, să vorbească, să joace șah, să facă cuvinte încrucișate. Toate lucrurile acestea dezvoltă cerebral o grămadă de activități.
         Foarte multă lume, am constatat în ultimul timp, vin în familie și spun că parcă uită, nu mai știe, pune cheile în frigider. Această adunare face foarte bine pentru toată lumea. Schimbul de idei, vederea. Faptul că unul are o cravată mai frumoasă, o îmbrăcăminte mai superbă, o coafură. Asta face foarte bine, nu este invidie, nu este gelozie, este o gândire pozitivă. Aici urmează și al doilea element, descărcarea endocrină, și al treilea element, imunitatea.
Gândurile pozitive – așa trebuie să fim. Dacă suntem încruntați, supărați, atunci nu obții nimic, nici interlocutorii tăi, nici cei de la servici, nici cei de acasă, încontinuu. Asta nu duce la nimic bun. Scade și imunitatea și te face vulnerabil la COVID. Una dintre mijloacele de luptă împotriva COVID-ului este imunitatea, deci gândurile bune, starea noastră de sănătate, de prospețime, activitatea fizică și gândirea pozitivă”, a explicat profesorul de neurochirurgie. 
                                                                                                                                    sursa: www.hranaspirituală.ro 
Al. Vlad Ciurea fin
Trăznitor acest comentariu, răspicat și categoric...!!! Iar dacă te gîndești că vine din partea unei somități în domeniu, orice altă adăugire este de prisos.   Red.