Este foarte greu să te exprimi despre cineva la care ai ținut foarte mult și, acea persoană nu mai există printre noi.
         O personalitate modestă și absolut formidabilă...!
         L-am cunoscut un-
deva în țară, cu prilejul 
unor evenimente literare. 
Mai apoi, la scurtă vreme, 
m-am simțit foarte onorat, 
la modul cel mai propriu, 
să fiu primit, de mai multe 
ori în cabinetul său sena-
torial.
         Ce discutam acolo, 
veți afla cu altă ocazie.
     Acum vă spun doar că 
prin el, am avut marele 
privilegiu de a cunoaște
un extraordinar suflet de 
român, un om care și-a 
închinat viața literaturii, 
inegalabilei limbi române, 
istoriei unui popor deja 
tîrît în haos, degringoladă, 
buimăceală totală dar, mai 
grav decît toate, supus intenționat unei masive de-culturalizări!!
         Una dintre multele sale înțelepciuni, s-au transformat în ceea ce deja este cunoscut ca

       AXIOMA LUI PRUTEANU!
       „Cultura de masă s-a degradat înfiorător fiind infestată de grosolănie, sexualitate de mahala, incitare la ură, umor grobian, șmecherie, agra-matism, ignoranţă. Televiziunile oferă 0,01% cultură. Se urmăreşte, parcă, îndobitocirea aces-tui neam.”
                                                           (George Pruteanu)
George-Pruteanu 8
         O vorbă înţeleaptă zice că ,,Teoria ca teoria, dar practica ne omoară!''. Lucru foarte adevărat, constatat în nenumărate împrejurări, dar care are şi un revers al medaliei ce ne poate pune pe gînduri serios. Dacă vreţi să-l aflaţi, înarmaţi-vă cu un dram de răbdare şi parcurgeţi în continuare ceea ce noi am numit

TEORIA CELOR PATRU MERE!

      Mărul este unul dintre fructele cele mai comune, dar şi cele mai pline de virtuţi. Între ele, cea care ne interesează acum nu este valoarea sa nutritivă, nici calităţile estetice sau parfumul său, ci valoarea de simbol a mărului, forţa lui sugestivă.
         Aşadar, să presupunem că de-a lungul vieţii, tot ceea ce posedăm noi la un moment dat, este reprezentat de patru mere! Putem înţelege prin aceste patru mere, toate bunurile şi valorile pe care le avem în proprietate, toate conjuncturile sociale favorabile nouă şi chiar, toate perspectivele şi speranţele pe care le avem, în sensul diverselor scopuri şi idealuri făurite pînă în acea clipă. Deci toate acestea la un loc, sînt reprezentate simbolic prin ideea posesiunii de către noi a celor patru mere.
         Acum, se întîmplă ca uneori -- mult prea ,,uneori'', după părerea autorului -- viaţa să ne joace cîte o festă urîtă rău de tot. Adică, peste zona în care trăim, să se abată brusc o oarecare calamitate socială de mare cuprindere, de genul celor provocate: un conflict armat de proporţii, o schimbare bruscă de regim, o revoluţie de amploare, un mod de producţie fundamental diferit, un val de conjuncturi politice nedorite, cu efecte neanticipate din vreme, sau orice altceva de acest gen. Desigur, putem avea ,,norocul'' ca respectiva calamitate să fie reprezentată de o oarecare combinaţie a acestor evenimente, spre deplina noastră ,,fericire''.
         Cert este că de regulă într-o astfel de situaţie, urmarea imediată a trecerii fatidicului eveniment prin existenţa noastră, va fi că ne vom trezi lipsiţi într-un fel ori altul de trei dintre cele patru mere! În plan concret, aceasta va însemna prăbuşirea nivelului de trai, dispariţia temporară a oricăror perspective, o stare generală de mare confuzie şi nesiguranţă, urmate de o lungă şi foarte chinuitoare perioadă de revenire, de reabilitare socială de un anumit tip!
      Întotdeauna într-un atare context, unei oarecare minorităţi de indivizi înzestraţi cu simţul ,,orientării'', versaţi în tot felul de acrobaţii pe lîngă, pe deasupra, pe dedesubtul, pe muchia sau printre urechile legii, îi va conveni de minune mediul tulbure instaurat. Astfel că aceştia vor profita din plin, speculînd fără scrupule orice împrejurare favorabilă şi prosperînd incredibil însă ceilalţi, cei mai mulţi, o vor duce extrem de prost.
      Dar, merită să urmărim cum se vede totul de la vîrf, din perspectiva iniţiatorilor din umbră a calamităţii în cauză.
 
           Dacă vrei să pui mîna pe o societate oarecare, pe un grup social mai mare, o ţară, sau chiar mai multe ţări, ca să dirijezi tu şi să coordonezi aşa cum îţi convine, toată povestea cu existenţa lor şi cu interesele tale, atunci, procedezi de aşa natură ca la momentul potrivit, din cele ,,patru mere'' avute de fiecare nătărău din majoritatea celor în cauză, să le răpeşti în mod brusc trei dintre ele!
           După figura asta urîtă, o perioadă se vor agita năuciţi, zbierînd ca din gură de şarpe, fără să înţeleagă prea bine ce se întîmplă. În acest interval de timp, tu îţi vei face jocul bine stabilit dinainte, explicîndu-le plin de bunăvoinţă despre ce este vorba. Adică, îi vei afuma corespunzător, băgîndu-le temeinic în căpăţînă ideea că ,,dacă vrem să ne fie bine, trebuie din 'nşpe milioane de motive ca mai întîi să ne fie prost!''. Nu vei avea probleme şi nu te vor contrazice deoarece, istoria este plină de astfel de exemple şi nemernicii, duse anterior la bun-sfîrşit de către alţii mult mai ,,nervoşi'' decît tine...
           După ce i-ai făcut să se resemneze pe deplin -- fiind încă mult prea slăbiţi ca să aibă vreun fel de reacţie cu oarecare greutate -- începi să dai drumul la reconstrucţie încetiţor, cu porţia, dar atenţie, o potriveşti aşa cum vrea muşchiu-tău, ca ulterior să nu mai ai bătaie de cap... Dai drumul şi la bunăstare, dar tot cu zgîrcenie, că altfel şi-o iau în cap. Cîte o feliuţă de măr, cînd şi cînd, e suficient.
          Eventual, cînd se întîmplă să ai parte de indivizi mai îndărătnici, la care le zboară din cap năuceala mai repede decît ai prevăzut, atunci, în momentul în care vor începe să se agite mai puternic, bagi la interval o maimuţă, pe post de ,,salvator''! Ăsta, le va trăzni cîteva cuvîntări dolofane şi cu mult sclipici, după care, grandoman şi iubitor de plebei, le va oferi înapoi dintr-o dată un măr întreg!
          La aşa figură şmecheră, idioţii vor fi convinşi că l-au prins pe Dumnezeu de un picior sau pe dracu de coadă şi, vor sări recunoscători să pupe mîna şi dosul salvatorului. Din clipa aia, ai tăi sînt! Cîţiva ani buni vei avea pace, şi-ţi vei putea duce pînă la capăt în linişte toate manevrele şi figurile pe care ţi le-ai planificat.
        În timp, mulţi se vor dezmetici binişor şi dintre ei, unii mai colţoşi vor începe iar să mîrîie şi să se agite, dar n-are importanţă. Tu vei fi reuşit deja să-ţi aranjezi majoritatea problemelor. Totuşi, ca să-ţi asiguri liniştea pentru o sută de ani, mai bagi o dată la interval ,,salvareţul'', că prinde bine. Ăsta va juca acum un rol de ,,mînă spartă'', miruind nătăfleţii angró, cu cîte două mere dintr-o dată!!
            La atîta fericire nemaivăzută, nenorociţii vor urla de bucurie pe străzi vreo săptămînă, convinşi că au ajuns în rai, şi vor jura credinţă veşnică, ceea ce se va şi întîmpla cale de vreo două-trei generaţii. Niciunul dintre troglodiţi nu va sesiza că abia în momentul respectiv au iar ceea ce avuseseră deja, cu decenii înainte, cînd de fapt nu le mergea deloc strălucit! Pe total, Bingo! pentru tine!...
           Şi uite-aşa, te-ai aranjat pe veci în cartea de istorie şi în contul bancar, fără să te coste nimic şi punîndu-i la treabă în folosul tău pe nătărăi. Iar dacă, după multe decenii, în care se-nţelege, nu le vei mai da mare-brînză ca să nu facă pe nebunii, vor începe să cîrîie şi să mîrîie despre ,,stagnare'', nu-ţi face griji. Iei toată figura de la capăt! Le mai trăzneşti o catastrofă oarecare, îi laşi iar cu paporniţa goală, după care îi pui din nou la muncă, tot pentru cîte o ,,feliuţă!''... Treaba ţine la infinit, numai zile să ai şi proşti destui la îndemînă! Iar proşti, har-domnului, cît cuprinde pămîntul.

            Dincolo de nota de pamflet prin care am intenţionat să facem cît mai uşor perceptibil nefirescul unor evenimente de acest gen, vă puteţi da seama uşor că scenariul descris mai sus este de mare actualitate, fiind chiar în această perioadă în derulare, în diverse faze specifice, pe oricare meridian aţi dori să-l identificaţi. Orice comentarii în plus devin deocamdată de prisos. Aleluia...                                                                                                   M.A.CIUCARU
     Pamfletul de serviciu                                                                                     Operații  Dureroase                                                                                                            Pag. 2
PE CORD DESCHIS 1OPERAȚII DUREROASE 2CU CREIERUL ÎN BUZUNAR 3 O pagină pentru... EI ! 5PAMFLETUL... PAMFLETULUI 6ÎNJURĂTURI DECENTE 7PAGINA neliniștită 8EMINAMENTE AGRICOLĂ 9PĂMÎNTUL... DEOCAMDATĂ 10PE MUREȘ ȘI PE TÎRNAVE 11DE LA ȘONA... pag. 11.1...PRIN SÂNCEL... pag. 11.2...LA VALEA LUNGĂ 11.3DIN CETATEA DE BALTĂ 13BLAJUL REDIVIVUS 14BLAJUL DRUMURI NOI 15 MOFTURI... CULTURALE 16 AVENTURI... COMUNISTE 17
       VESTE EXCEPȚIONALĂ           TRECUTĂ SUB TĂCERE DE         CONDUCEREA ROMÂNIEI ! 
         Anton Lixandroiu, cetățean american și român, a obținut după ani de procese, ca Ungaria să-și ceară scuze pentru                                          HOLOCAUSTUL 
săvîrșit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena!!!!! 
         
         Interesant este că cei de la Bruxelles au spus inițial că "nu pot lua în considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Interna-țional dat fiind că aceste crime s-au petrecut inainte de înființarea acestui tribunal" !!!  Ha-ha...  2100 de probe = 0 !!
         
         După acest răspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerînd ca toți criminalii judecați la sfîrșitul celui de al 2-lea Război Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitați, deoarece aceștia au făcut crime înainte de înființarea Tribunalului Inter-național. 

         Răspunsul și rezultatul-bombă, a fost că UNGARIA ȘI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! 
         O premieră uriașă!!! În Romania știrea a fost lăsată deoparte. Ca nu cumva, să nu se supere UDMR-ul, mare șmecher generator de voturi!!!  FELICITARI ANTON LIXANDROIU !
         
       Cîtă mîrșăvie și dispreț față de poporul român credul și idiotizat de tot bîlciul ticălos din jurul lui, popor de la care nemernicii așteaptă încă o dată votul...!!!
        Păi dacă țara asta pașnică prin excelență, este condusă de un sas dubios și un ungur fără urmă de coloană vertebrală (nu vreau să-l numesc ticălos nesimțit, deoarece l-aș lăuda fără rost), iar noi dormim în cizme chiar nesimțiți, atunci avem fix ce merităm...
         Credeți oare că SIE nu și-a făcut datoria să le aducă la cunoștință nemernicilor de la vîrf acest eve-niment crucial? Fiți siguri că da! Însă rezultatul pentru noi? ZERO !!!!!!!!!  Să ne trăiască politica de căcat...!                    Redacția scîrbită...
  
windows-7-home-400x400_optimized.jpg windows-7-ultimate-400x400_optimized.jpg win 10 fin
     NOTA BENE! Între timp, UDMR-ului i s-a mai scurtat nițel nasul... Urmare a alegerilor locale, băieții cu gură mare și minte puțină au mai pierdut un județ, respectiv BIHORUL!!!  Deocamdată...
Adaugă text aici