ODĂ ţăranului român modern: ... jale mare...

BALUL DE LA MOARA PROŞTILOR!

       Se zice că la moara proştilor, doi hapsîni încarcă şi trei hoţi descarcă, timp în care, adevăratul proprietar este la cîrciuma de peste drum şi, nu ştii care-i mai beat, el sau calul lui. Motiv pentru care, bîlciul nu se mai termină, iar sacii cu făină nu ajung niciodată în cămară.
        Nu vi se pare că ceea ce se întimplă în această nefericită de Românie seamănă perfect cu zminteala de mai sus? Păi, te duci ca omu cuviincios, nu prea des, o dată la patru ani, pui o ştampilă pe un ausvais şi îi trimiţi pe ăia de-i crezi tu vrednici să meargă în locul tău, la moara cea mare din capul statului, să facă treabă pe bani grei, fiindcă tu nu te pricepi şi nici nu ai vreme. Tu ai problemele tale, mărunte dar foarte importante!    
         Ai de crescut generaţii de prunci, ai de ţinut în spate cu truda braţelor şi multă sudoare o ţară întreagă, pe care o păstrezi pentru urmaşi de mii de ani, numa tu ştii cu ce eforturi şi jertfe, fără să te plîngi ori să rîvneşti la ce-i în ograda vecinilor de aiurea...
       Drept mulţumită, cei trimişi se dovedesc aproape toţi a fi de neam prost, adică uită foarte repede de unde au plecat, cu ce scop şi mai ales, mulţumită cui s-au ajuns aşa de nici nu visau.
         În puţinele clipe de răgaz, dacă nu te fură somnul de ostenit ce eşti, stai şi te uiţi la ei şi nu-ţi vine a crede. Mîndreţea de Casă a Poporului, la care ai lucrat şi tu în tinereţe alături de alte mii şi mii, s-a transformat într-un loc de întîlnire al celor mai tari găşti de afacerişti, care pe faţă, care pe subascuns, iar politica şi nevoia de legi bune plîng de dorul lor. Dar ei fac legi care îi ajută la mişmaşurile lor şi trag pielea de pe tine nu o dată, ci de sute de ori, de te trec cele mai negre gînduri.
        Cîteodată, între două bîntuieli prin străinătăţuri, sigur că făcute şi alea tot pe spinarea ta, se adună cu greu şi mai scot cîte o amarîtă de lege, care dacă ajunge să fie aplicată, mai drege pe ici pe colo cîte ceva, nu prea multe, ca să nu te-nveţi cu binele şi pe urmă să mai vrei... Dar şi puţinul bine pe care îl fac, nu se întîmplă fiindcă le-ar păsa vreo clipă de tine, ori de datoria firească pe care o au. Le e o frică grozavă să nu te vadă iar pe bulevarde, disperat  şi  cu  toroipanul  în  mînă, să
ALIMENTAŢIA CU PRODUSE ECOLOGICE 
NU ESTE UN MOFT...

Agricultura ecologică înseamnă, înainte de toate, SANATATE !
            România are un potenţial semnificativ în agricultură, cu una dintre cele mai întinse suprafeţe de teren agricol ca pondere din suprafaţa totala de teren, 59% faţă de media europeană de 45%. România este al cincilea producător de cereale al Uniunii Europene, dar se află printre ultimele locuri din punct de vedere al eficienţei utilizării suprafeţei agricole.
           Începînd cu 2003, UE a pus la dispoziţia românilor multe miliarde de euro, plăţi directe către fermieri. Dar agricultura a avut un grad de absorbţie de aproximativ 45% prin PNDR. Deci, bani disponibili ar mai fi suficienţi, mai ales dacă se înlătură tot acel circ mizerabil al şpăgii pentru întocmirea dosarelor de accesare a acestor fonduri!!!
       În primul rînd, România are terenuri ideale pentru a practica agricultura ecologică! În acelaşi timp dispunem de condiţii unice pentru producţia bio rezultată din agricultura ecologică. Este vorba despre sol, climă, ponderea populaţiei agricole, precum şi tradiţiile sănătoase în agricultură, atîtea cîte au mai rămas.
            Chimizarea şi tehnologizarea sînt la cote relativ înalte, dar nu au atins încă nivelul din ţările occidentale. Producţia în agricultura ecologică nu este dependentă de acestea! Astfel, pot fi încă delimitate perimetre ecologice, nepoluate, unde să se aplice tehnicile bio specifice pentru agricultura ecologică!
       Piaţa externă pentru produse "bio", rezultate din agricultura ecologică, este încă lipsită de concurenţă la unele specii de legume şi fructe pe care noi le putem produce (vinete, pepeni, ardei gras, lung şi gogoşar, ţelină, caise, piersici, prune etc.)!
             Preţurile pentru produsele bio, rezultate din agricultura ecologică, sînt mult mai avantajoase, atît pentru producători, cît şi pentru consumatori!
       Prin definiţie, produsele rezultate din agricultura ecologică nu sînt rezultatul unui proces industrial. De aceea, consumatorul nu va emite pretenţii deosebite la aspectele privind calitatea formei ori aspectului: calibrarea, simetria, uniformitatea culorii etc., elemente esenţiale pe piaţa convenţională, dar care nu au nici o importanţă în raport cu valoarea nutritivă a plantelor crescute strict în condiţii naturale!
                                                                (După informaţii publicate în revista AgroRomânia)
         Vinul roșu,           fructele și             legumele,           medicamente        împotriva      cancerului!!!
        Este bine să precizăm încă de la început că, elementele nutritive naturale, nechimizate, pe care le prezentăm ca fiind favorabile unei vieţi sănătoase, nu trebuie luate cu titlu absolut!
          Dacă spre exemplu, vom exagera cu vinul roşu, probabil că nu vom muri de nici un fel de cancer, dar, sînt toate şansele să ne crape ceva-n cap din cauza tensiunii, ori să ne facem rost de un alcoolism cronic zdravăn, sau de o ciroză spectaculoasă, care ne va duce cu siguranţă la cimitir mai repede decît un pui de cancer!!
    Marele secret în viaţă este cum-pătarea şi o viaţă echilibrată... (CA)
       Vinul roşu, fructele şi legumele, sînt apreciate - mai de curînd de către cercetători - ca adevărate medicamente împotriva cancerului.
     Polifenolul, compus organic care se găseşte mai ales în vinul roşu, legume şi fructe, este un combatant serios împotriva cancerului şi a bolilor cardiace.
     Chimicalele naturale din vinul roşu, fructe şi legume ar putea opri cancerul şi bolile cardiace!
     Potrivit unui studiu actual, următorul medicament împotriva cancerului ar putea fi cumparat direct din super-market, scrie site-ul Sciencedaily.com.
     Specialiştii francezi explică în ce măsură polifenolul are diferite efecte. Aceştia au aflat că dozele mari de polifenol omoară şi previn tumorile canceroase, tăind cheagurile de sînge de care au nevoie tumorile pentru a se dezvolta. 
     Polifenolul se găseşte, de obicei, în vinul roşu, fructe, legume şi ceaiul verde.
     Pamfletul de serviciu                                                                               Eminamente  Agricolă                                                                                                   Pag. 8  
De ce obligatoriu ECO-AGRONOMIE?...
          Cu un pic de răbdare și bunăvoință, veți înțelege că modul foarte periculos în care am ajuns să trăim, din punct de vedere al alimentației propriului corp, reprezintă -- fără menajamente -- calea cea mai rapidă și sigură către o viață scurtă, plină de boli, urmată de o moarte și mai sigură, indiferent de cîți bani avem și de cîte pile pe la doctorii super-deștepți...! Vedeți ce urmează aici și discutăm apoi cît de detaliat veți dori ... 
            Cu prietenie și multă îngrijorare,              Dr. ing. Emilio Castiglione
EMINAMENTE  și... nu prea...!

      Sîntem o ţară eminamente agricolă. Doar că, de atîta ,,eminamente'', am uitat să facem agricultură!! Fostul ,,grînar al Europei'' poate deveni în scurt timp o groapă de gunoi puturoasă, plină de dejecţiile ace-leiaşi Europe. Ca să vă fie foarte clar de la început, sînt necesare cîteva precizări.
        În primul rînd, să fiţi siguri că afirmaţia de mai sus este cît se poate  de blîndă. Vom avea grijă să luăm pe rînd în discuţie, număr de număr, toate ,,toxinele'' din creierele ierbicidate cu idei păcătoase ale ,,agronomiei rentabile'' cu orice preţ! Aşa de rentabile încît, produsele acesteia ne fac sănătatea praf şi viitorul pulbere.
       Vom descoperi efectele ,,benefice'' ale civilizaţiei ambalajelor, în viaţa sătenilor noştri -- că, parcă nu prea îmi mai vine să le zic ţărani -- extrem de preocupaţi să ajungă ori măcar să arate şi ei ca ,,domnii'', în sensul cel mai mizerabil al expresiei, abandonînd cu o lejeritate păguboasă tot ce era bun în modul tradiţional de trai, începînd cu alimen-taţia sănătoasă.
        În acest sens, ne dăm seama că va fi foarte greu să-i convingă cineva de un lucru simplu, dar extrem de important: să arunce la gunoi toate obiceiurile prosteşti şi să facă de urgenţă ,,stînga-mprejur''! 
         Sapa, sapa fraților și gunoiul de grajd, ca să mai prindeți un pic de viață bună, că de nu, ioi, vai, of...
                    Vom vedea ce iese...                  Redacţia
R2
PE CORD DESCHIS 1OPERAȚII DUREROASE 2CU CREIERUL ÎN BUZUNAR 3 O pagină pentru... EI ! 5PAMFLETUL... PAMFLETULUI 6ÎNJURĂTURI DECENTE 7PAGINA neliniștită 8EMINAMENTE AGRICOLĂ 9PĂMÎNTUL... DEOCAMDATĂ 10PE MUREȘ ȘI PE TÎRNAVE 11DE LA ȘONA... pag. 11.1...PRIN SÂNCEL... pag. 11.2...LA VALEA LUNGĂ 11.3DIN CETATEA DE BALTĂ 13BLAJUL REDIVIVUS 14BLAJUL DRUMURI NOI 15 MOFTURI... CULTURALE 16 AVENTURI... COMUNISTE 17
nu-și piardă locurile şi poziţiile mănoase, să nu o-ncaseze pe pielea lor subţire, dedată la domnie groasă!...             
           Şi timpul trece, cei mici se fac mari, da cu greu, că n-ai ce le prea da să mănînce de multe ori, îs cam goluţi şi ponosiţi, nici la şcoală nu se duc cu prea multă tragere de inimă, printre plozii de domni, lustruiţi şi sclifosiţi deja ca şi părinţii lor ajunşi, că i-ai împins să se ajungă şi continui s-o faci, fiindcă aşa înţelegi tu că trebuie să faci ca treaba să meargă bine. Dar nu merge. Adică merge, dar din rău în mai rău.
             Întrebi în stînga şi dreapta pe alţii ca tine, mulţi, ce cred ei, cum se descurcă, şi afli ceea ce ştii deja de zeci de ani, din propria bătătură, de ţi s-a acrit pînă peste cap. Acuma chiar că nu mai vezi nici o cale pe care să apuci, nu se zăreşte nici o urmă de nădejde de nicăieri.
         Apoi, cînd îţi era deznădejdea mai grea, odată vezi cum încep să roiască şi să foiască în jurul tău şi să te ameţească de cap cu vorbele lor mieroase, domnii cei mari dedaţi la domnie veşnică. Şi, vorbele lor sînt ca otrava cea dulce, care întîi îţi place şi numai la urmă te prăpădeşte, dar tu te mai laşi o dată ameţit, că demult n-ai mai auzit o vorbă bună şi n-ai mai văzut o scînteiere de speranţă, iar la vorbe mieroase ei sînt meşteri ca nime-n lume.
              Aşa că te mai duci o dată şi mai pui iarăşi ştampila ta, a ta, murdară şi pe faţă de tuş, şi pe dos de minciună. Dar nu-i bai, le mai dai o dată slobozeală la cămările cu galbeni şi la lumea cea largă pe care tu ştii bine că n-ai s-o vezi în vecii vecilor!...
               Ei te bat pe umăr fericiţi şi p-aci ţi-e calea, pînă seara au şi uitat că exişti. Iar inima ta greu încercată parcă te-ar îndemna acum să urli nițel, așa cam ca lupul cel trist din povestea nespusă de nimeni, dar nu-i dai frîu liber...Pe drumul către casă, te abaţi oleacă pe la birt şi, la al doilea păhărel îţi aduci aminte de balul de la moara proștilor...                         
                                                                        ADRIAN DUMITRESCU
Această băutură ucide celulele canceroase în mai puțin de 3 LUNI!
       Se spune ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei va dezvolta la un moment dat cancer, insa ceea ce oamenii deocamdata nu realizeaza este faptul ca trupurile noastre sunt facute sa se ajute singure in multe din aceste situatii grave. Exista mai multe modalitati naturale de a vindeca multe conditii de sanatate, iar cancerul nu este o exceptie!
           Astazi avem pentru voi o reteta naturala care a fost testata si a functionat cu adevarat, reteta care a ajutat un chinez, cunoscut sub numele de domnul Seto, care a suferit de cancer pulmonar. Aceasta reteta i-a fost recomandata de un pasionat al medicinei naturiste, reteta prin intermediul careia cancerul pulmonar s-a vindecat. Aceasta bautura simpla, dar delicioasa si extrem de sanatoasa este plina de vitamine si minerale, abundenta in antioxidanti. Studiile au dovedit ca un consum ridicat de legume si fructe poate reduce riscul de a dezvolta cancer, precum si alte boli.
Iata mai jos reteta lui:

 
      Ingrediente:
  2 Sfecle rosii de marime medie
  2 Morcovi
  1 Mar
                                                                                      
 

 
                                              Mod de preparare:
         Spalati bine marul, curatati sfecla si morcovii de coaja. Spalati legumele din nou si faceti-le cuburi pentru a putea sa le adaugati in storcator. Treceti toate componentele prin storcator. Va rezulta un suc extrem de bun si plin de vitamine. Cu o lingura de lemn amestecati din nou sucul pentru a deveni omogen si consumati-l pe loc.
Este foarte important sa utilizati fructe si legume organice.
Sucul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol, iar dupa consum nu mai trebuie sa mananci sau sa bei nimic timp de 30 de minute.
              Consuma acest suc zi de zi timp de 3 luni si cancerul va fi indepartat.
Iata motivele pentru care este bine sa consumi acest suc :
– contine sfecla rosie – contine morcovi – contine mere 

                                          Un articol de Cristian Iacov – sursa: secretele.com
ccb2 n. grig. fin ccb3 fin mn7 fin mc3 măr1 sf.r.3