Pamfletul de serviciu                                                                                     AVENTURI... COMUNISTE                                                                       Pag. 16 

          TROIANUL DE CURSĂ LUNGĂ...

                               -- sau cum joacă PSD pe poante --
    
       După alegerea oarecum neaşteptată a lui Victor Ponta în fruntea PSD-ului,
 mulţi s-au întrebat pe bună dreptate cum de a fost posibil. În reacţia spontană
 a celor prezenţi în sală nu puteau crede decît naivii. 
       Dacă intri în luptă cu grei ca Năstase şi Mitrea, ori ai şi tu un ,,spate’’ pe
măsură, ori stai cuminte-n banca ta. Iar în cazul lui Victoraş, aparent nu se 
punea problema. Introdus în partid oarecum pe uşa din spate, ironizat suficient 
o vreme de către cei cărora procurorul li se părea o apariţie ușor insolentă, 
Ponta dădea senzaţia unui personaj relativ consistent dar izolat.
       În realitate, personajul Victor Ponta era cu premeditare gîndit ca ,,troianul de cursă lungă’’, şi ţinut în rezervă pentru orice fel de ,, la o adică...’’.
        Isteţ şi cu caracter puternic, a fost împins pe un palier suficient de înalt pentru a pricepe repede tot ce mişcă în jurul lui, şi a reacţiona fără şovăială la prima apăsare pe buton. Probabil că Năstase, Mitrea şi încă vreo cîţiva – puţini – dintre cei intraţi în cursa pentru fotoliu, prinşi din vreme în joc, se strîmbau de rîs văzînd reacţiile tot mai năuce de la o oră la alta ale gazetărimii, în majoritatea ei bolnavă grav de scenarită cronică, de-asta de tip AH1N1! 
       Nu are sens să vă mai întrebaţi cine a fost în spatele tărăşeniei: artizanul, edificatorul, patriarhul, mentorul, strategul, gînditorul, vizionarul şi multe alte etc.-uri, într-un cuvînt din două cuvinte, Ion Iliescu. Întrebarea corectă este alta şi, are un caracter fundamental de această dată: DE CE ? a construit Ion Iliescu această jucărie politică destul de bizară?
       Vorbind ca despre un caz în sine, ar fi nemaipomenit – dar nu de mirare – ca însăşi Victor Ponta să nu cunoască răspunsul la această întrebare. Ceva-ceva ştie totuşi. Băiat subţire şi dus pe la şcoli înalte, a aflat cum stă treaba cu psihologia secretului: un viitor secret, dezvăluit aşa, într-o doară, cu mult înainte de momentul său culminant, îşi pierde caracterul specific pentru cei din jur şi, nu mai prezintă nici un interes exact în clipa cănd interesul ar  trebui să fie maxim!
       Astfel că, deşi abia ales, Victoraş aruncă presei o bombă uriaşă, care la moment n-a intrigat pe nimeni, dar care în viitor putea marca un moment tensionat mai puţin. La întrebarea jurnalistului TV: ,,dacă veţi fi solicitat de partid peste patru ani, veţi candida la preşedinţia României?’’, Ponta răspunde lejer, dar ferm: ,,Dacă se va pune problema, DA, voi candida!’’.
       Afirmaţia, înafară de faptul că poate fi o alarmă de gradul trei pentru cei care se şi visează de pe acum drept ocupanţi ai fotoliului de ,,cucuvea de Cotroceni’’, are o semnificaţie mult mai adîncă. Strategul Iliescu a făcut şi – va continua s-o facă încă patru ani --, o uriaşă investiţie ideologică în Victor Ponta, o investiţie cu bătaie foarte lungă!! PSD va juca un dans modern de societate, pe poantele lui Ponta şi muzica lui Iliescu. Sau mai bine zis, un dans de societate modernă !!!
       Ce înseamnă acest lucru? Despre ce este vorba?... Credeţi-ne pe cuvînt, în nici un caz nu vă putem spune acum, dintr-o sumedenie de motive foarte serioase, pe care le-am înţeles bine. Dar nu va mai dura prea mult şi le veţi afla cu toţii, cu necesitate, am zice... Vreo cinci-şase anişori-acolo şi gata. Hai, pa!...
                                                                                    adrian dumitrescuPonta 2013 fin
  PENSIONARII, LA CIMITIR...!
    În Parlament a fost votată o lege care modifică și completează legislația în vigoare privind aprobarea unui coș minim de consum lunar. Legea a fost atacată la CCR, iar judecătorii tocmai ce au decis că e constituțională.

     Proiectul a fost inițiat de deputatul independent Adrian Dohotaru. El a arătat în plen, în timpul dezbaterilor, că o familie din România cu doi copii are nevoie de aproximativ 7.000 de lei venituri lunare pentru a se descurca decent.

„Acest coș minim pentru un trăi decent presupune să avem un coș de peste 7.000 de lei în momentul de față. Este vorba de o familie cu doi copii, un salariu minim spre care trebuie să tindem pentru a ajunge la un stat social adevărat, de peste 2.700 de lei, lucru care este foarte relevant pentru angajații de pe piață românească, în condițiile în care avem aproximativ o treime din angajați pe salariul minim, spre 50% din contracte pe salariul minim. De aceea, pentru a construi acest stat social este bine să avem acest coș calculat anual de INS”, a spus Dohotaru.


       Textul și imaginea inserate aici fiind de pe site-uri oficiale, nu mai au nevoie de nici o explicație supli-mentară dar, trebuie puctate concluziile, care sînt strigătoare la cer.
       
        Pe vremea ,,nostalgicilor”, România era o țară ,,în curs de dezvoltare... După treizeci de ani, fără cea mai mică exagerare, România a devenit o țară ,,ÎN CURS DE ANULARE...!!!!
        Mai citiți o dată ce e deasupra:
     - dacă un amărît cu salariul minim ar avea nevoie numai pemtru sănătate de cel puțin 111 Ron, un nefericit de pensionar, care în mod cert este ceva mai bolnav, de cîți lei ar avea nevoie???
      - dacă tot coșul de consum lunar ar trebui să fie minim 2700 Ron, cît ar trebui să fie al unui om de 65 de ani, ne-intrat în politică, ne-șpăgar, ne-hoț, ne-bandit ne-bișnițar etc. ??????????
       
       Dacă pensia minimă actuală de după celebra mărire de ,,cea mai mare mărire care s-a făcut în România” este de 800 Ron, rezultă că ,,bogatul” nostru își va împărți pensia după cum urmează:
               - ALIMENTAȚIE = Zero!
               - Îmbrăcăminte = Zero!
               - Locuință = Zero!
               - Transport = Zero!
               - Dotare locuință = Zero!
               - UTILITĂȚI = ZERO!
               - Sănătate = 800; lipsă 311 Ron!
               - Igienă = Zero!
PE CORD DESCHIS 1OPERAȚII DUREROASE 2CU CREIERUL ÎN BUZUNAR 3 O pagină pentru... EI ! 5PAMFLETUL... PAMFLETULUI 6ÎNJURĂTURI DECENTE 7PAGINA neliniștită 8EMINAMENTE AGRICOLĂ 9PĂMÎNTUL... DEOCAMDATĂ 10PE MUREȘ ȘI PE TÎRNAVE 11DE LA ȘONA... pag. 11.1...PRIN SÂNCEL... pag. 11.2...LA VALEA LUNGĂ 11.3DIN CETATEA DE BALTĂ 13BLAJUL REDIVIVUS 14BLAJUL DRUMURI NOI 15 MOFTURI... CULTURALE 16 AVENTURI... COMUNISTE 17
        Aceasta s-a întîmplat atunci, în 2013... Abia ulterior, de-a lungul evenimentelor -- a se citi ,,de-a lungul circului politic -- cuptorul s-a înfierbîntat și apoi s-a încins la propriu -- vezi COLECTIV -- iar asta  încinge și povestea, care devine de-a dreptul haioasă !!  Evenimentul funest -- și foarte evident programat, dar nu mai insistăm acum -- nu putea fi anticipat nici de tata strategilor! După demisia premierului Ponta, totul s-a degradat repede, pînă la nivelul de ghetou politic... Adică a devenit de tot rîsul și distracția. Dar, dacă te gîndești o secundă  că de fapt, de atunci ne-am distrat permanent pe pielea și existența noastră și a copiilor, parcă-parcă îți vine să crezi că sîntem boi rău de tot, majoritatea noastră...
         Rămîne de văzut la cîte capete va juca în continuare acum Victorașul nostru, deoarece cărțile încă nu sînt făcute nici pe departe, iar ciolaniada este mai acerbă ca niciodată în ultimii treizeci de ani mizerabili...! Gata, că mi se face greață...
                                                                             același a. d.
ili 1 fin Coșul minim
       Eliminăm din calcul Educația, Recreerea și Fondul de economii, că și-așa se duce dracului repede!...
   Dacă nu mănîncă, nu se îmbracă, nu se spală, nu-și plătește utilitățile, este limpede și pentru imbecili că

PENSIONARII SÎNT ÎN MOD CLAR CONDAMNAȚI LA CEA MAI SIGURĂ ȘI SCÎRBOASĂ MOARTE,
        pentru un motiv extrem de simplu:
Le-au construit la bandiții zilei o țară numai bună de jefuit non-stop!

        Sîntem convinși că în tot aparatul de stat, în toate sutele de agenții de tăiat frunză la cîini, nimeni nu cîștigă lunar sub nivelul coșului minim, și-atunci să ne mai mirăm de ceva?!...

PENSIONARI, IEȘIȚI LA VOT, 
S-O MAI LUAȚI O DATĂ PESTE BOT
                                                                                                                                                 REDACȚIA nostalgică rău...